Thursday, August 4, 2011

Setu viiendad meistrikad

Ehkki nii Lill kui Sedrik on mõlemad 7 aastased, on Setu võistluskarjäär olnud tunduvalt pikem kui Lillel, alustasime niipea kui vajalik 15 kuu piir kätte jõudis, siis nimelt ei kehtinud veel 18 kuu nõue. Tol ajal peeti Eestis 3 agilityvõistlust suve jooksul ja nii ei saanud ühtki võimalust jätta kasutamata. Nii ongi välja kukkunud, et praegused meistrikad Setule olid juba viiendad, Lill aga osales alles teist korda EMV-l, kuna 4 aastat tagasi saime A3 just meistrikate päeval ja üks aasta jäi vahele kutsikate tõttu.
Tagasivaade Setu tiitlivõistlustele kõneleb järgmist:
2007- 5.koht 6 osaleja hulgas, hüpperajal sai meile saatuslikuks vale tunneliauk
2008- 2. koht 6 osaleja hulgas, meistritiitel jäi pidama üle hüpatud poomikontakti taha, aeg oli meil kiireim.
2009- 3. koht 6 osaleja hulgas
2010- 3. koht 7 osaleja hulgas
Oli üsna ilmselge, et sel aastal kuulume ainult rahvasportlaste hulka, kelle rolliks on osavõtt. Aga minu meelest on uhke, et agility meistrikatele jõuab ühe rohkem koeri ja kindlasti tahtsin ka oma panuse anda, et osalejate nimekiri ikka pikem oleks.  Meistrikate plaani sai peetud juba talvest saadik, see oli motivaator Setu füüsiliseks ettevalmistuseks, dieedil pidamiseks ja ka mingil määral treenimiseks. Paar proovistarti enne meistrikaid olid küll rohkem kui õudsed, kõige kurvem, et Setus ei olnud enam seda sära ja rõõmu, mis teda varem valdas agilityt tehes. Ses mõttes oli Tartu jooksud väga positiivne üllatus, Setu oli väga keskendunud ja ületas ennast igati. Loomulikult on meie ja eesti parimate midikoerte, kelle tase on praegu rõõmustavalt hea ja ühtlane, suur-suur tühimik.
Hüpperada läks igati korda, okseri ületamine oli suur katsumus, aga õnnestus,  suuri kaari ei olnud, ajaliselt kaotasime liidrile 5 sekundiga. Rajad olid ülilihtsad ja valdavalt tulidki võistlejatelt puhtad rajad. Samuti lõpetasime agilityraja 0 tulemusega, kaotus liidrile 5,5 sekundit. Selle puhta raja kohal on muidugi suur küsimärk- minu teada hüppas Setu A- kontakti üle, kas kohtunik seda näitas või ei, ei tea, just see rada jäi ka filmimata, hindamislehel viga ei olnud ja seega jäi Setu lõpptulemuseks ikkagi 0 vaatamata kaasvõistleja protestile.
Seega kui vaadata lõppresultaati, siis enne pole Setu kunagi meistrikaid 0 karistuspunktiga lõpetanud, seega meie parim tulemus :-) , kohaks 5-s 8 võistleja konkurentsis.
Setu hüppetehnika oli täiesti hea, ei esinenud tema tippimist enne tõket ja sellele järgevat mõttetut hüpet kõrgusesse, nii sain innustust viia vanamees ka Pärnusse võistlema.
Ilusad pildid pärinevad Livialt ja Tuulilt, aitäh!

No comments:

Post a Comment